30 september, 2012

Var bor domänen?

För den som är lite intresserad av att ta reda på lite information om en domän så finns det några viktiga fakta som mycket enkelt är tillgängliga. Det första som brukar berätta en del är vilka namnservrar som används för en domän (NS-records). Oftast är det webhotellets DNS-servrar som används. Det betyder att i de flesta fall så vet man med en gång var domänen är hostad bara genom att se vilken DNS som används.

Ofta vill man dock vara säker på var hemsidan "bor". Ett cname kan berätta vilket namn servern har som den bor på. Ett A-record kan berätta vilken IP-adress servern har. Det är sedan möjligt att söka på själva IP-numret för att se var det finns och vem som äger det.

Ett MX-record berättar var domänens mailservrar finns.

Nedan kan du ta reda på den grundläggande informationen som finns offentligt tillgänglig på internet (egentligen DNS-records).

Skriv URL:  
(ex. hemsida.se)
Powered by: WebToolHub.com

1. Om Otrevlig

Det är otrevligt att missa kunder på grund av en hemsida som inte förmår att lyfta fram dina produkter och tjänster. Har obönhörligen effekt på sista raden.

2. Om Trevlig

Sedan 2010 skapar och uppdaterar jag hemsidor för allt från småföretag till storföretag. Ibland kan det räcka med att strukturera om för att få fart.

3. Trevligt samtal

Låt oss börja med ett samtal om vad som skulle kunna vara möjligt att åstadkomma. Flexibla lösningar baserade på dina behov och din budget.

4. Kontakta Trevlig

Wow, du har läst ända till denna ruta! Välkommen att höra av dig så pratar vi vidare.
KONTAKTA MIG
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram