28 augusti, 2014

Testa virtuell server (VPS) - och få betalt

Digital OceanBörjar man prata om virtuell server (VPS) så är det ganska många som inte känner att de hänger med. Anledningen är ofta att de inte har testat på något ställe där det är riktigt intuitivt. Jag har på senaste tiden testat Digital Ocean, som förutom ett riktigt bra gränssnitt har en överraskande trevlig prissättning. För bara $5 i månaden (eller $0,007/h) så får man en standard VPS, som gott och väl räcker för vanliga hemsidor och webbshoppar.

Få betalt

De tio första som registrerar ett konto hos Digital Ocean via denna länk kommer att få $10 krediterade till sitt konto.

Detta ingår för $5 per månad
  • 512 MB RAM
  • 1 CPU
  • 20 GB SSD DISK
  • 1 TB TRANSFER

När man skapar sin server, eller Droplet som de kallar det, så kan man välja en hel del inställningar. Vill man göra det enkelt för sig så kan man skapa en server som redan har WordPress installerat - plus allt som krävs för att det skall funger (MySQL, Apache, PHP).

Så här går det till om du vill testa en server med WordPress:

1. Registrera konto

Surfa till www.digitalocean.com

2. Skapa en droplet

Jag valde följande inställningar:

Select Size: Den billigaste

Select Region: Valde "Amsterdam 1" (eftersom det är närmast)

Select Image: Jag valde "Applications" och WordPresson Ubuntu 14.04

Settings: Lät "Enable VirtIO"  vara ikryssat

3. Kom igång med WordPress

När du får besked om att servern är igång så kan du via Digital Oceans kontrollpanel klicka på din nyligen skapade droplet och sedan på "Access". Här klickar du på "Console Access". Detta är enda gången du måste använda terminalen...

Det tar en stund innan terminalsessionen kommer igång, sedan kan du logga in med uppgifterna som mailades till dig. Du kommer direkt efter inloggningen uppmanas att byta lösenord. Skriv in det befintliga, och sedan det nya.

Du bör se en lång informationstext som innehåller inloggningsuppgifter för att komma åt installationsprocessen i WordPress, skriv ned dessa.

Avslutningsvis så surfar du till IP-adressen för servern och anger inloggningsuppgifterna som visades i konsollen, därefter startar en förenklad installationsprocess av WordPress. Du kommer inte att behöva ange databasuppgifter.

4. Klart!

Förhoppningsvis så kan du nu leka med en WordPress-installation som är ensam sajt på din virtuella server, och som därmed inte behöver konkurrera om systemresurserna.

 

1. Om Otrevlig

Det är otrevligt att missa kunder på grund av en hemsida som inte förmår att lyfta fram dina produkter och tjänster. Har obönhörligen effekt på sista raden.

2. Om Trevlig

Sedan 2010 skapar och uppdaterar jag hemsidor för allt från småföretag till storföretag. Ibland kan det räcka med att strukturera om för att få fart.

3. Trevligt samtal

Låt oss börja med ett samtal om vad som skulle kunna vara möjligt att åstadkomma. Flexibla lösningar baserade på dina behov och din budget.

4. Kontakta Trevlig

Wow, du har läst ända till denna ruta! Välkommen att höra av dig så pratar vi vidare.
KONTAKTA MIG
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram