11 december, 2019

Recension av Notion

Notion är ett uppfriskande alternativ till program som Evernote, OneNote och Dropbox paper. Det har ett eget koncept som gör det till mycket mer än en digital anteckningsbok.

Det tar lite tid att vänja sig vid upplägget, men det finns många hjälpsamma tips strategiskt utplacerade i appen för att nya användare inte skall känna sig bortkomna.

Grunden är en sorts anteckningar och dessa anteckningars relation till varandra. Varje anteckning kan ges egenskaper som sedan kan återanvändas i andra anteckningar.

Anteckningar kan sedan grupperas och visas på en rad olika sätt. Exempelvis som en enkel lista, ett kan-ban board eller en excel-liknande lista. Visar du det som ett kalkylark så kan du också använda formler på de olika anteckningarnas egenskaper.

Förutom relationerna mellan anteckningarna kan fenicisk organiseras hierarkiskt. Varje anteckning kan ha en egen ikon (många att välja på) och sin egen omslagsbild.

Inte bara text i Notion

Notion kan infoga ett obegränsat antal block på varje sida. To-do-listor, bilder, rubriker och mycket mer.

Pris och abonnemang

Notion har ett gratisabonnemang som är överraskande generöst. Du kan skapa 1000 block gratis. Det är inte sidor utan stycken eller objekt. För 4 $ per månad så får man ett vanligt utan begränsningar.

Inkluderat i gratisversionen är också att man kan importera innehåll från en rad andra tjänster. Själv har jag hundratals gamla anteckningar i Evernote, som har fått nytt liv i Notion.

Notion import

Säkerhet hos Notion

Enligt dem själva är anteckningarna krypterade både i transit och när de är sparade på deras servrar. Det är bättre än de flesta alternativen som tenderar att bara kryptera trafiken.

test of reusable block

1. Om Otrevlig

Det är otrevligt att missa kunder på grund av en hemsida som inte förmår att lyfta fram dina produkter och tjänster. Har obönhörligen effekt på sista raden.

2. Om Trevlig

Sedan 2010 skapar och uppdaterar jag hemsidor för allt från småföretag till storföretag. Ibland kan det räcka med att strukturera om för att få fart.

3. Trevligt samtal

Låt oss börja med ett samtal om vad som skulle kunna vara möjligt att åstadkomma. Flexibla lösningar baserade på dina behov och din budget.

4. Kontakta Trevlig

Wow, du har läst ända till denna ruta! Välkommen att höra av dig så pratar vi vidare.
KONTAKTA MIG
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram