Det tar lite tid att vänja sig vid upplägget, men det finns många hjälpsamma tips strategiskt utplacerade i appen för att nya användare inte skall känna sig bortkomna.
Grunden är en sorts anteckningar och dessa anteckningars relation till varandra. Varje anteckning kan ges egenskaper som sedan kan återanvändas i andra anteckningar.
Anteckningar kan sedan grupperas och visas på en rad olika sätt. Exempelvis som en enkel lista, ett kan-ban board eller en excel-liknande lista. Visar du det som ett kalkylark så kan du också använda formler på de olika anteckningarnas egenskaper.
Förutom relationerna mellan anteckningarna kan fenicisk organiseras hierarkiskt. Varje anteckning kan ha en egen ikon (många att välja på) och sin egen omslagsbild.
Inte bara text i Notion
Notion kan infoga ett obegränsat antal block på varje sida. To-do-listor, bilder, rubriker och mycket mer.

Pris och abonnemang
Notion har ett gratisabonnemang som är överraskande generöst. Du kan skapa 1000 block gratis. Det är inte sidor utan stycken eller objekt. För 4 $ per månad så får man ett vanligt utan begränsningar.
Inkluderat i gratisversionen är också att man kan importera innehåll från en rad andra tjänster. Själv har jag hundratals gamla anteckningar i Evernote, som har fått nytt liv i Notion.

Säkerhet hos Notion
Enligt dem själva är anteckningarna krypterade både i transit och när de är sparade på deras servrar. Det är bättre än de flesta alternativen som tenderar att bara kryptera trafiken.
test of reusable block