Ny hemsida

1. Syfte

Börja här och fundera på vad hemsidan har för syfte, resten blir enklare då.

2. Funktion

Vad behövs för funktioner och system för att uppfylla syftet med hemsidan?

3. Utseende

Utseendet hjälper besökarna att fokusera på det viktiga på hemsidan.

4. Långsiktig plan

Hur skall hemsidan underhållas och utecklas under de kommande åren?

Hur det går till i kontakten med Trevlig webbpublicering?

Processen för en ny hemsida ser ungefär ut enligt nedanstående. Beroende på de krav ni har så kan det bli fler eller färre steg.

1. Kunden kontaktar Trevlig webbpublicering

Uppdragsgivaren kontaktar Trevlig webbpublicering och framför sina önskemål. Vi för ett samtal om vilka möjligheter som finns och vad som kan vara lämpligt för just ert företag. Vi bestämmer en ungefärlig tidsplan för projektets genomförande.

2. En trevlig offert
Du får en skriftlig offert där arbetet specificeras så att vi vet att vi har en överenskommelse på papper. Mindre jobb kan komma att debiteras per timme.
3. Leverans av material och start av projekt
Uppdragsgivaren levererar material till hemsidan och Trevlig webbpublicering gör ett första utkast. Utifrån uppdragsgivarens synpunkter på utkastet färdigställs hemsidan.
4. Överlämning av hemsidan till kunden
Om det finns intresse kan serviceavtal skrivas som kan inkludera allt från installation av säkerhetsuppdateringar till avtal som innebär att Trevlig webbpublicering går in som extern webbredaktör.

Att tänka på

Viktigt i processen är att avgöra ambitionsnivån för hemsidan. Ju högre ambitionsnivå man har när man skapar desto mer kommer uppdatering och underhåll att kosta.

Ofta gör man felet att lägga mycket pengar på en snygg hemsida och sedan spara på underhåll och uppdateringar. Det innebär att hemsidan efter kanske tre år måste göras om från grunden. Smartast är att skapa en hemsida man har resurser att underhålla kontinuerligt. Istället för att göra om allt från grunden, när designen börjar vara lite gammal, kan man byta just designen.

Affärsnytta?

Oavsett ambitionsnivå för hemsidan så bör det finnas en idé om hur en ny/förbättrad hemsida kan öka företagets intäkter.