4 september, 2012

Nytt liv i din smartphone

I vår tidsålder av slit och släng så finns det ett alternativ när alla stora tillverkare släpper nya smartphones. För egen del har jag en HTC Desire HD (lanserades ht 2010). När jag för några månader sedan började fundera på att skaffa en ny, så det slog mig att jag kunde testa det jag inte tidigare vågat.

Det jag syftar på är att roota telefonen och installera någon annan version av Android. Det kan vara bra att veta att garantin slutar gälla om man rootar telefonen. I mitt fall var det inget problem eftersom den redan hade gått ut.

Hoppar vi raskt till slutresultatet så kan det bli så här (klicka för större versioner):

För de initierade så är det självklart hur man uppnår resultatet, men har man lite tid och en gnutta dödsförakt 🙂 så är det inte så svårt.

Det hela består av två delar:

  1. Roota telefonen. Detta innebär att man tar bort låset som gör att man inte kommer åt hela filsystemet på telefonen (egentligen superuseraccess). När man får bort låset så kan man gå vidare till steg två. För att avgöra om detta är något du vill ge dig in på så googla: "root [din-telefonmodell-här]"
  2. Installera en annan version av Android ("flascha rommen" skall du säga, för att låta initierad). Det finns massa olika varianter till de flesta vanliga HTC- och samsungmodeller. Sök på "custom rom [din-telefonmodell-här]", så kommer säkerligen lämpliga länkar.

Efter att ha testat alla större custom roms till HTC Desire HD (lista här) så är min favorit den som syns på bilderna ovan. Det är en kinesisk variant som heter MIUI.

En positiv bieffekt av att roota telefonen är att eventuell operatörslåsning ramlar bort...

Just det, en sak till. Vill du enkelt kunna ta screenshots från telefonens skärm även på låsskärmen (som ovan) rekommenderar jag Airdroid. Programmet ger tillgång till telefonens samtalslista, sms etc. Just funktionen med screenshots kräver root-access

1. Om Otrevlig

Det är otrevligt att missa kunder på grund av en hemsida som inte förmår att lyfta fram dina produkter och tjänster. Har obönhörligen effekt på sista raden.

2. Om Trevlig

Sedan 2010 skapar och uppdaterar jag hemsidor för allt från småföretag till storföretag. Ibland kan det räcka med att strukturera om för att få fart.

3. Trevligt samtal

Låt oss börja med ett samtal om vad som skulle kunna vara möjligt att åstadkomma. Flexibla lösningar baserade på dina behov och din budget.

4. Kontakta Trevlig

Wow, du har läst ända till denna ruta! Välkommen att höra av dig så pratar vi vidare.
KONTAKTA MIG
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram