27 december, 2011

Länkkataloger?

För 10-15 år sedan var det riktigt stort med länkkataloger. Det känns idag helt onödigt. Jag hör aldrig någon berätta om att de använder en länkkatalog eller länkskafferi som det också kallades. Tanken var att väl att ägaren till länkkatalogen skulle garantera att det bara var kvalitetslänkar i hans katalog. Problemet var att det inte fanns någon som kunde garantera kvaliteten hos länkkatalogerna. Så småningom dog katalogerna ut till förmån för de stora sökmotorerna.

Det som däremot kan vara intressant att fundera på är vilken effekt listningar i länkkataloger ger för synligheten i sökmotorer? Är det ur ett SEO-perspektiv rimligt att använda länkkataloger. Vad händer med sökresultat, och vad händer med trafiken?

Jag har ganska god koll på min egen sidas statistik, och registrerade mig idag hos tre olika länkkataloger. Jag återkommer om vilket resultat det ger min sida.

Följande registrerade jag mig hos:

Alla vet att länkar till ens site är bra, men har en länk från ett länkskafferi någon annan effekt än en vanlig inlänk? Någon som har en idè?

Just nu ser det ut som att min sida har 4 i PageRank. Har liten tro på att inlänkningar kommer att påverka det.

Check PageRank

1. Om Otrevlig

Det är otrevligt att missa kunder på grund av en hemsida som inte förmår att lyfta fram dina produkter och tjänster. Har obönhörligen effekt på sista raden.

2. Om Trevlig

Sedan 2010 skapar och uppdaterar jag hemsidor för allt från småföretag till storföretag. Ibland kan det räcka med att strukturera om för att få fart.

3. Trevligt samtal

Låt oss börja med ett samtal om vad som skulle kunna vara möjligt att åstadkomma. Flexibla lösningar baserade på dina behov och din budget.

4. Kontakta Trevlig

Wow, du har läst ända till denna ruta! Välkommen att höra av dig så pratar vi vidare.
KONTAKTA MIG
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram