16 januari, 2012

Kundvård - CRM

Som egen företagare med många mindre kunder och ett i bästa fall halvbra minne är det nödvändigt att ha ett bra CRM (Client Relation Manager). Anledningen till att ha ett CRM är många, men här är några:

  • Kom ihåg vad du lovat en viss kund
  • Ha en genomarbetat säljprocess
  • Analysera svagheter i ditt arbete
  • Håll ordning p åditt kundregister

Jag har den senaste tiden testat ett par olika system och det är två i småföretagarsegmentet som jag har fastnat för:

BaseBåda systemen är relativt lika men Base har ett tydligare fokus på "Deals", och för den som inte är ekonom i grunden kan det vara till god hjälp i företagandet. Base har också rikgt bra appar till iPhone och Android. Dessutom finns integration i Google Apps, vilket för det enkelt att snabbt lägga till mail eller kontakter i Base.

Prova gärna båda, men för egen del så har jag bestämt mig för att köra Base.

1. Om Otrevlig

Det är otrevligt att missa kunder på grund av en hemsida som inte förmår att lyfta fram dina produkter och tjänster. Har obönhörligen effekt på sista raden.

2. Om Trevlig

Sedan 2010 skapar och uppdaterar jag hemsidor för allt från småföretag till storföretag. Ibland kan det räcka med att strukturera om för att få fart.

3. Trevligt samtal

Låt oss börja med ett samtal om vad som skulle kunna vara möjligt att åstadkomma. Flexibla lösningar baserade på dina behov och din budget.

4. Kontakta Trevlig

Wow, du har läst ända till denna ruta! Välkommen att höra av dig så pratar vi vidare.
KONTAKTA MIG
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram