6 januari, 2012

Kreativ med gratis font

Typsnitt är kul! Samma ord, men med olika typsnitt förmedlar olika budskap beroende på våra personliga associationer till den grafiska formen. Som webbdesigner har jag ögonen öppna för nya intressanta grafiska uttryck.

Villa Didot är en intressant font för att den har ett färdigt koncept för kreativitet, det är bara välja färger. Fonten innehåller flera stilar som kan läggas i lager ovanpå varandra för att uppnå en trevlig effekt. Nedan har jag tre exempel på hur fonten kan användas. Ladda ner fonten och experimentera själv. I filen finns ytterligare instruktioner. Har du inget bra bildredigeringsprogram så finns Gimp, som är det bästa gratisalternativet.

[button link="https://www.trevlig.se/wp-content/uploads/2012/01/villa_didot.zip" style="large blue" target="_blank"]Ladda ner Villa Didot[/button]

1. Om Otrevlig

Det är otrevligt att missa kunder på grund av en hemsida som inte förmår att lyfta fram dina produkter och tjänster. Har obönhörligen effekt på sista raden.

2. Om Trevlig

Sedan 2010 skapar och uppdaterar jag hemsidor för allt från småföretag till storföretag. Ibland kan det räcka med att strukturera om för att få fart.

3. Trevligt samtal

Låt oss börja med ett samtal om vad som skulle kunna vara möjligt att åstadkomma. Flexibla lösningar baserade på dina behov och din budget.

4. Kontakta Trevlig

Wow, du har läst ända till denna ruta! Välkommen att höra av dig så pratar vi vidare.
KONTAKTA MIG
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram