14 september, 2013

Hur mycket är din hemsida online?

StatusCake

Det finns många saker att bekymra sig över när man har en hemsida. De affärsinriktade frågorna som: Blir mina besökare kunder i en utsträckning som är rimlig? Har jag ett korrekt och tilltalande innehåll? Beskriver jag mina tjänster på ett sätt som tilltalar mina potentiella kunder. Hur syns jag på Google?

Sedan finns de tekniska frågorna: Har min hemsida de senaste uppdateringarna? Är min hemsida hackad? Hur kan jag skydda mig från attacker? Hur kan min hemsida bli snyggare?

En fråga som överraskande få ställer är: Hur mycket är min hemsida online? Webbhotellen brukar lova ca 99-99,9% i upptid. Men om de levererar sämre så berättar de inte det. Du blir som regel själv tvungen att visa att den inte har varit det för att kunna kräva ersättning av webbhotellet. Är det dessutom så att det blir fel på din hemsida, och inte på webbhotellet så kan din hemsida gå ner utan att du vet om det, och kanske vara nere några dagar innan du märker något.

Ett typscenario kan vara att webbhotellet bestämmer sig för att uppgradera programvaran på den server där du har din hemsida. Du har något på din hemsida som inte är kompatibelt med uppgraderingen och hemsidan slutar att fungera. Eftersom det inte är något du gjort själv så kan resultatet vara att det tar dagar innan du märker att din hemsida inte längre fungerar.

Lösningen är att ha kontinuerlig bevakning av hemsidans tillgänglighet. För egen del (och för mina kunder) använder jag StatusCake. Det är en tjänst som med regelbundna intervaller kontrollerar om hemsidan är tillgänglig. Är den inte tillgänglig så kan man få ett alarm via mail, twitter eller någon pushtjänst. Så för min del så plingar det i min mobiltelefon när en sajt går ner. Jag kan då omedelbart börja felsöka.

Vill du själv ha koll på din sajt så kan du antingen registrera dig på StatusCake, eller kontakta mig för att få övervakningen som en del i ett supportavtal för ditt företags hemsida.

Nedan kan du se hur stor del av tiden som min egen sajt varit online under de senaste 30 dagarna.

1. Om Otrevlig

Det är otrevligt att missa kunder på grund av en hemsida som inte förmår att lyfta fram dina produkter och tjänster. Har obönhörligen effekt på sista raden.

2. Om Trevlig

Sedan 2010 skapar och uppdaterar jag hemsidor för allt från småföretag till storföretag. Ibland kan det räcka med att strukturera om för att få fart.

3. Trevligt samtal

Låt oss börja med ett samtal om vad som skulle kunna vara möjligt att åstadkomma. Flexibla lösningar baserade på dina behov och din budget.

4. Kontakta Trevlig

Wow, du har läst ända till denna ruta! Välkommen att höra av dig så pratar vi vidare.
KONTAKTA MIG
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram