13 augusti, 2014

Höj rankingen med SSL på din website

Numera finns det ytterligare en anledning att installera ett SSAL-certifikat på din server. Förutom att dina besökare på din sajt kan känna sig trygga (ganska) i vetskap om att överföringarna är krypterade så har också Google börjat räkna in detta som en rankingfaktor. Sannolikt är det i dagsläget inte så viktigt - inte i nivå med vad ditt innehåll är, men det är en faktor.

Vill man ha SSL så kan de flesta webhotell erbjuda det, men har man en VPS eller liknande så får man ordna det på egen hand. De flesta varianter kostar pengar, men nedan länkar jag till en guide som visar hur man gratis kan installera ett signerat SSL-certifikat på sin server, och hur man sedan konfigurerar Apache att använda det.

Jag har inte hunnit testa denna själv, men kommer sannolikt att göra det så småningom. Det vore trevligt att ha https före adressen.

Guiden på digitalocean.com

1. Om Otrevlig

Det är otrevligt att missa kunder på grund av en hemsida som inte förmår att lyfta fram dina produkter och tjänster. Har obönhörligen effekt på sista raden.

2. Om Trevlig

Sedan 2010 skapar och uppdaterar jag hemsidor för allt från småföretag till storföretag. Ibland kan det räcka med att strukturera om för att få fart.

3. Trevligt samtal

Låt oss börja med ett samtal om vad som skulle kunna vara möjligt att åstadkomma. Flexibla lösningar baserade på dina behov och din budget.

4. Kontakta Trevlig

Wow, du har läst ända till denna ruta! Välkommen att höra av dig så pratar vi vidare.
KONTAKTA MIG
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram