30 april, 2011

Hjälp vid migrering av WordPress

Har du byggt en wordpresssite som du skall migrera till annan domän, så brukar egentligen det enda kruxet vara att få ändrat alla referenser till gamla domänen i databasen. Antingen i databasdumpen eller direkt i phpMyadmin, eller varför inte det grymma Sequel Pro. Men om det finns plugin som har använt serialisation i databasen så blir det genast problem om den nya domänen inte har samma antal bokstäver. Även det går ju att fixa för den händige, men är jobbigt för den late (mig).

Exempelcell i databasen som använder serialisation. Det är om någon av strängarna innehåller referens till domänen som skall ändras, det leder till att även siffran före måste ändras för att korrekt ange antalet tecken i strängen.

a:5:{s:13:"administrator";a:2:{s:4:"name";s:13:"Administrator";s:12:"capabilities";a:62:{s:13:"switch_themes";b:1;s:11:"edit_themes";b:1;s:16:"activate_plugins";
b:1;s:12:"edit_plugins";b:1;s:10:"edit_users";b:1;s:10:"edit_files";

Den smarta lösningen

Om du har flyttat filerna, databasen och uppdaterat wp-config.php så återstår alltså bara att fixa till databasens alla referenser till den gamla domänen. Azizur Rahman har fixat ett skript som tar hand om uppdateringen av databasens samtliga tabeller med prefixet som finns angivet i wp-config.php. Serialisationen ordnas också, om det finns någon sådan.

Ladda ner skriptet

1. Om Otrevlig

Det är otrevligt att missa kunder på grund av en hemsida som inte förmår att lyfta fram dina produkter och tjänster. Har obönhörligen effekt på sista raden.

2. Om Trevlig

Sedan 2010 skapar och uppdaterar jag hemsidor för allt från småföretag till storföretag. Ibland kan det räcka med att strukturera om för att få fart.

3. Trevligt samtal

Låt oss börja med ett samtal om vad som skulle kunna vara möjligt att åstadkomma. Flexibla lösningar baserade på dina behov och din budget.

4. Kontakta Trevlig

Wow, du har läst ända till denna ruta! Välkommen att höra av dig så pratar vi vidare.
KONTAKTA MIG
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram