10 augusti, 2018

Därför skall du kolla dina länkar

Det är en bra idé att länka till saker du skriver om, och det gör inget att ha kvar flera år gamla blogginlägg på hemsidan. Det som däremot är dåligt är att gammalt innehåll tenderar att i ökande utsträckning innehålla brutna länkar. Det kan bero på att du har ändrat strukturen på din egen sajt, eller att externa sajter du länkat till har ändrat sin.

Det är två aspekter på dåligheterna. För det första är det irriterande för en besökare att klicka på en länk som är bruten, lite snopet och kanske lite irriterande. För det andra är inte det allsmäktiga Google särskilt förtjust att bli lett ut på digitala villovägar.

Lyckligtvis är det lika enkelt för dig att hitta de brutna länkarna som det är för Google. Det finns många gratisverktyg, ett av de bättre är Dr. Link Check. Kör en scanning av din sajt så får du en behändig lista på länkar som måste fixas, och på vilka sidor du hittar dem.

1. Om Otrevlig

Det är otrevligt att missa kunder på grund av en hemsida som inte förmår att lyfta fram dina produkter och tjänster. Har obönhörligen effekt på sista raden.

2. Om Trevlig

Sedan 2010 skapar och uppdaterar jag hemsidor för allt från småföretag till storföretag. Ibland kan det räcka med att strukturera om för att få fart.

3. Trevligt samtal

Låt oss börja med ett samtal om vad som skulle kunna vara möjligt att åstadkomma. Flexibla lösningar baserade på dina behov och din budget.

4. Kontakta Trevlig

Wow, du har läst ända till denna ruta! Välkommen att höra av dig så pratar vi vidare.
KONTAKTA MIG
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram