28 augusti, 2016

Bli en hacker på en kväll?

Alla som har hemsidor vet (eller borde veta) att det finns risk att hackare tar sig in på deras sajt och skapar oreda. Det kan verka handla om fruktansvärt avancerade saker att hacka sajter, nästan lite magiskt. Så är det minsann inte. Det är ofta ganska enkla trick som används, om än på ibland finurliga sätt.

Den som vill förstå säkerhet kring hemsidor lite bättre borde själv lära sig grunderna. Jag har emellanåt spenderat lite tid på detta bara för att kunna erbjuda mina kunder bättre service.

För den som vill testa lite så finns det en hel del bra sajter att prova det "i verkligheten". Jag har nyligen kört de 10 första nivåerna på overthewire.org. Det är en bra sajt med grunder i wargaming. Varje nivå har en ledtråd och man måste "hacka" sajten för att få lösenordet till nästa nivå.

Även om det kanske inte lär dig hacka svd.se så är principerna väldigt vettiga att lära sig.

1. Om Otrevlig

Det är otrevligt att missa kunder på grund av en hemsida som inte förmår att lyfta fram dina produkter och tjänster. Har obönhörligen effekt på sista raden.

2. Om Trevlig

Sedan 2010 skapar och uppdaterar jag hemsidor för allt från småföretag till storföretag. Ibland kan det räcka med att strukturera om för att få fart.

3. Trevligt samtal

Låt oss börja med ett samtal om vad som skulle kunna vara möjligt att åstadkomma. Flexibla lösningar baserade på dina behov och din budget.

4. Kontakta Trevlig

Wow, du har läst ända till denna ruta! Välkommen att höra av dig så pratar vi vidare.
KONTAKTA MIG
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram