19 december, 2019

Smart strategi - välja tema WordPress

Håller du på och bygger en wordpressajt och funderar på vad man skall tänka på när man väljer tema? Jag byggt ett 50-tal sajter och allt blev inte bra...

Använd INTE gratis premiumteman

Du måste vara övertygad om att du laddar ner ditt tema från är en pålitlig källa, annars riskerar du att få ett tema som är hackat redan från början! Testa att googla: "free download divi", så kommer många av sökresultaten erbjuda dig att ladda ner Divi, som är ett premiumtema som vanligtvis kostar en slant. Det är en mycket dålig idé att ladda ner från sådana ställen som erbjuder teman, som egentligen kostar pengar, gratis.

Premium eller gratis

Det finns många bra gratisteman. Du kan hitta många bra guider till de bästa gratisteman, exempelvis denna. I flera fall är dock de bästa gratisteman nedbantade versioner av premiumteman. Exempelvis det utmärkta GeneratePress finns i en gratisversion, men de flesta (särskilt om man inte är utvecklare) kommer komma längre med betalversionen.

Premiumteman har ofta fördelen att man kan få support från skaparna, och att utvecklarna lovar längre support på temat. Dessutom är många av de mer kända teman mer kompletta ramverk för att bygga sajter än bara ett tema. Exempelvis kan du med Divi designa allt på din hemsida med hjälp av deras visuella byggare.

Themeforest är en av de största marknadsplatserna för teman, och jag har själv köpt många teman där genom åren. Dock bör man inte köpa teman som få andra har köpt, eftersom chansen är stor att utvecklarna av ditt tema bara kommer underhålla temat i 12 månader är stor. Storsäljarna Avada, Betheme och Enfold är förstås säkra kort.

Färdigdesignade eller blanka

Det kan vara enklare att komma igång med att bygga en sajt om man har en demosajt att utgå ifrån. De tre exemplen från Themeforest ovan har mängder av färdiga demosajter du kan importera och sedan justera så att de passar ditt syfte.

Skall du bygga flera sajter eller är lite mer van vid design så är det förmodligen bättre att välja ett tema som är mer ett ramverk, som ger dig möjlighet att designa allt, men inte ger dig en färdig sajt från början. Divi är en av mina favoriter, men många föredrar Genesis.

Ett helt annat alternativ - Oxygen

Denna sajt använder faktiskt inget av de ovanstående alternativen utan den lite annorlunda sajtbyggare Oxygen. Det är inte riktigt ett tema, det är ett plugin som när det aktiveras stänger av WordPress inbyggda temahanterare och genererar ett tema on-the-fly baserat på dina inställningar. Det är ett lite annorlunda tänk och har många kraftfulla funktioner. Dock kräver det en viss förståelse av CSS för att användas.

1. Om Otrevlig

Det är otrevligt att missa kunder på grund av en hemsida som inte förmår att lyfta fram dina produkter och tjänster. Har obönhörligen effekt på sista raden.

2. Om Trevlig

Sedan 2010 skapar och uppdaterar jag hemsidor för allt från småföretag till storföretag. Ibland kan det räcka med att strukturera om för att få fart.

3. Trevligt samtal

Låt oss börja med ett samtal om vad som skulle kunna vara möjligt att åstadkomma. Flexibla lösningar baserade på dina behov och din budget.

4. Kontakta Trevlig

Wow, du har läst ända till denna ruta! Välkommen att höra av dig så pratar vi vidare.
KONTAKTA MIG
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram